Αφαίρεση παγιδευμένου μεταλλικού φερμουάρ

0
Αφαίρεση παγιδευμένου μεταλλικού φερμουάρ

τραυματισμός παγίδευσης φερμουάρ

Ένα νεαρό αγόρι μεταφέρεται στην παιδιατρική έκτακτη ανάγκη ουρλιάζοντας στην κορυφή των πνευμόνων του από τους γονείς του. Το δέρμα του πέους του είναι παγιδευμένο στο φερμουάρ του τζιν του. Σε μια πολυάσχολη βάρδια, θέλετε έναν απλό τρόπο αντιμετώπισης τραυματισμών με φερμουάρ που ελαχιστοποιεί τον πόνο, δεν απαιτεί διαδικαστική καταστολή που απαιτεί πόρους και είναι γρήγορος.

Ιστορικό

Οι 4 πιο συνηθισμένοι τύποι φερμουάρ είναι το φερμουάρ από νάιλον, το πλαστικό φερμουάρ, το μεταλλικό φερμουάρ και το αόρατο φερμουάρ. Οι περισσότερες από τις τεχνικές που περιγράφουν λύσεις για την παγίδευση με φερμουάρ στην ιατρική βιβλιογραφία προέρχονται από αναφορές περιπτώσεων και σειρές περιπτώσεων. Όλα περιστρέφονται γύρω από την κατανόηση της ανατομίας του φερμουάρ και τη λήψη επαρκούς έκθεσης για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο έχει παγιδευτεί το δέρμα. Το δέρμα του πέους συχνά παγιδεύεται είτε στον μηχανισμό ολίσθησης (επίσης γνωστός ως τελική πλάκα) είτε ανάμεσα στα δόντια του φερμουάρ.

ανατομία φερμουάρ

Εικόνα 1. Ανατομία φερμουάρ

Τεχνικές διαχείρισης τραυματισμών παγίδευσης πέους στη λογοτεχνία

Οι αναφερόμενες τεχνικές για την απελευθέρωση φερμουάρ περιλαμβάνουν [1, 2]:

 • Κόψτε τον μηχανισμό ολίσθησης (γνωστός και ως η τελική πλάκα) χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κόφτες.
 • Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο κατσαβίδι τοποθετημένο κάτω από τον συρόμενο μηχανισμό και περιστρέψτε το.
 • Χρησιμοποιήστε ορυκτέλαιο για λίπανση.
 • Χρησιμοποιήστε την τεχνική πλευρικής συμπίεσης για να ανακουφίσετε την ένταση στο παγιδευμένο δέρμα.
 • Κόψτε το φερμουάρ και αφαιρέστε τα δόντια.

Όλες αυτές οι τεχνικές συνδέονται με μεταβλητά ποσοστά επιτυχίας. Ορισμένες από αυτές τις τεχνικές, όπως η χρήση μεταλλικών κοπτικών μπορεί να οδηγήσουν σε ιατρογενείς τραυματισμούς.

Το πρόβλημα είναι ότι το δέρμα του πέους του παιδιού είναι παγιδευμένο μέσα σε ένα μέταλλο φερμουάρόπου πολλές συνιστώμενες μέθοδοι αφαίρεσης παγίδευσης φερμουάρ δεν θα λειτουργήσουν.

Trick of the Trade: Αφαίρεση μεταλλικών φερμουάρ

Χρειαζονται ΥΛΙΚΑ

 • Τζελ λιδοκαΐνης
 • Λεπίδα ή ψαλίδι

Τεχνική

 1. Το φερμουάρ πρέπει να χωρίζεται από το παντελόνι όσο το δυνατόν περισσότερο για να ελαχιστοποιηθεί το επώδυνο τέντωμα ή το τράβηγμα του δέρματος του πέους.
 2. Εφαρμόστε γέλη λιδοκαΐνης στην περιοχή της παγίδευσης για 2-3 λεπτά.
 3. Προσδιορίστε τα εκτεθειμένα δόντια που βρίσκονται πιο κοντά στο ρυθμιστικό και κόψτε το φερμουάρ σε αυτό το επίπεδο (μπλε κουκκίδες) αποφεύγοντας ταυτόχρονα το δέρμα του πέους (Εικόνα 2).
 4. Προωθήστε απαλά το σώμα του φερμουάρ προς τα εμπρός, τραβώντας είτε τη γλωττίδα είτε το ίδιο το σώμα, για να το αποσυνδέσετε από τα δόντια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερη γέλη λιδοκαΐνης ή άλλη λίπανση για να διευκολύνετε αυτήν την κίνηση ολίσθησης.
 5. Τα υπόλοιπα μέρη του φερμουάρ μπορούν εύκολα να αποδεσμευτούν από το δέρμα (Εικόνα 3).
μεταλλικό φερμουάρ κομμένο κόλπο παγίδευση φερμουάρ

Εικόνα 2. Αποκοπή του φερμουάρ ανάμεσα στα δόντια (μπλε κουκκίδες) και προώθηση του σώματος του φερμουάρ (κίτρινο βέλος)

μεταλλικό φερμουάρ παγιδευμένο ελεύθερο

Εικόνα 3. Ελευθερωμένο σώμα φερμουάρ

Ενδιαφέρεστε για άλλα κόλπα του εμπορίου;

Schreibe einen Kommentar