Ενημέρωση Movers and Shakers

15
Ενημέρωση Movers and Shakers

Η έκδοση Ιουλίου του Movers and Shakers περιλαμβάνει νέα από το Moorfields Eye Hospital και το Palantir που αποκαλύπτουν έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο για τις δραστηριότητές του στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Στα τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε ότι Πήτερ Θωμάς θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής κλινικών πληροφοριών (CCIO) στο Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust τον Αύγουστο.

Ο σύμβουλος εντάχθηκε στο trust το 2017 και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, πρωτοστατώντας στη χρήση της ψηφιακής ιατρικής και της τηλεϊατρικής από το νοσοκομείο.

Με την ιδιότητά του ως CCIO, ο Thomas θα είναι υπεύθυνος για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλινική πληροφορική ως σημαντικό στοιχείο στην ασφαλή, υψηλής ποιότητας φροντίδα των ασθενών.

Είπε: «Χαίρομαι που μου προσφέρεται ο ρόλος του επικεφαλής κλινικών πληροφοριών στο Moorfields και ελπίζω να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να χρησιμοποιήσω την ψηφιακή ιατρική με καινοτόμους τρόπους για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα».


Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Leicester NHS Trust ανακοίνωσε Ρίτσαρντ Μίτσελ θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του καταπιστεύματος από το φθινόπωρο του 2021.

Ο Μίτσελ είναι επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος στο Sherwood Forest Hospitals NHS Foundation Trust και έχει επίσης εργαστεί σε αρκετούς ανώτερους επιχειρησιακούς ρόλους στο Guy’s and St Thomas‘ και στο Imperial College Hospital.

Είπε: «Είμαι χαρούμενος που εντάσσομαι στο UHL ως διευθύνων σύμβουλος. Η οικογένειά μου και εγώ ζούμε στο Leicestershire για οκτώ χρόνια και τα δύο παιδιά μας γεννήθηκαν στο UHL. Θα είναι προνόμιο να είμαι ξανά μέλος της ομάδας και είμαι βέβαιος ότι θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη φροντίδα των ασθενών και τις εμπειρίες που έχουν οι συνάδελφοι στο UHL.

«Αναγνωρίζοντας πόσο δύσκολοι ήταν οι τελευταίοι 18 μήνες για όλους μας στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, αισθάνομαι αισιόδοξος και σίγουρος για το μέλλον της εμπιστοσύνης. Γνωρίζω ότι η σχεδιαζόμενη επένδυση και η αναδιαμόρφωση σε συνδυασμό με την ακόμη στενότερη συνεργασία με συνεργάτες μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε μόνιμα το LLR και το UHL. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας».


Η Επιτροπή Ποιότητας Φροντίδας (CQC) έχει ορίσει Τάισον Χέπλ ως νέος εκτελεστικός διευθυντής λειτουργιών της.

Ο Hepple, ο οποίος είναι επί του παρόντος γενικός διευθυντής στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται να ξεκινήσει στο CQC στις αρχές Αυγούστου.

Είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Φροντίδας σε μια τόσο σημαντική στιγμή τόσο για το CQC όσο και για τον ευρύτερο τομέα υγείας και περίθαλψης.

«Η έναρξη της νέας στρατηγικής της CQC είναι μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση θετικών αλλαγών και την ενίσχυση του ζωτικού έργου που ήδη γίνεται εδώ για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας».


Η Sensyne Health διόρισε Ίαν Χάντσον στο διοικητικό της συμβούλιο ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Ο Hudson έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) μεταξύ 2013 και 2019. Πριν από αυτό, ήταν διευθυντής αδειοδότησης του MHRA, υπεύθυνος για τις περισσότερες από τις δραστηριότητες αδειοδότησης φαρμάκων του οργανισμού.

Ξεκίνησε τον νέο του ρόλο στις 28 Ιουνίου 2021.

Ο Hudson είπε: «Η πανδημία Covid-19 έχει δείξει πόσο σημαντική είναι η κλινική τεχνητή νοημοσύνη για την αποτελεσματική διαχείριση της υγείας. Η Sensyne ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της τάσης, εφαρμόζοντας ηθική τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της έρευνας στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών και ανυπομονώ να στηρίξω την εταιρεία σε ένα ολοένα και πιο παγκόσμιο ταξίδι».


Peter Arduini έχει διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare και θα διαδεχθεί τον Kieran Murphy, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί στον τρέχοντα ρόλο του μέχρι το τέλος του 2021.

Ο Arduini θα ενταχθεί στην GE Healthcare στις 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ενταχθεί στην εταιρεία από την Integra LifeSciences (NASDAQ: IART), όπου έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι τότε θα συνεργάζεται στενά με τον Murphy για μια μεταβατική περίοδο.

Είπε: «Το παγκοσμίου επιπέδου χαρτοφυλάκιο της GE Healthcare και η ηγετική θέση στην υγεία ακριβείας επηρεάζει θετικά τις ζωές δισεκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως.

«Επίσης, η παγκόσμια κλίμακα, οι τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες της επιχείρησης και οι δυνατότητες ανάπτυξης ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας στον κόσμο είναι συναρπαστικές. Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι και πάλι μέλος της GE και για την ευκαιρία να συνεργαστώ με την ταλαντούχα ομάδα της GE Healthcare.”


Ο Palantir έχει ορίσει Ο Δρ Τζάστιν Γουάτλινγκ ως διευθύνων σύμβουλός της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συμμετέχει στην παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας από τον προμηθευτή πληροφορικής υγείας των ΗΠΑ Cerner και ο κύριος ρόλος του θα είναι να παρέχει καθοδήγηση στους πελάτες της Palantir για την υγεία και τις επιστήμες της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του NHS England.

Ο Δρ Whatling ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος για την υγεία του πληθυσμού στο Cerner, με ειδίκευση στη διαχείριση της υγείας του πληθυσμού και τον κλινικό μετασχηματισμό στην Ευρώπη. Είναι επίσης πρώην πρόεδρος του BCS Health and Care.


Schreibe einen Kommentar