Η επικεφαλής νοσηλεύτρια του NHS Digital θέλει η κλινική φωνή να «ενσωματωθεί» στην τεχνολογία

15
Η επικεφαλής νοσηλεύτρια του NHS Digital θέλει η κλινική φωνή να «ενσωματωθεί» στην τεχνολογία

Η επικεφαλής νοσοκόμα του NHS Digital είπε ότι θέλει να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι «η κλινική φωνή είναι ενσωματωμένη σε όλα όσα συμβαίνουν με την ψηφιακή».

Ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2021 ότι η Jo Dickson θα ενταχθεί στο NHS Digital αφού προηγουμένως είχε ρόλους στο Nuffield Health και στο Leeds Teaching Hospitals NHS Trust.

Μιλώντας στο Digital Health News για πρώτη φορά από τότε που εντάχθηκε στο NHS Digital, η Dickson είπε ότι ο νέος ρόλος ήταν «ενδιαφέρων» καθώς και «προκλητικός», και τα δύο είναι καλά πράγματα για εκείνη.

Όταν ρωτήθηκε για τα ζητήματα που ελπίζει να αντιμετωπίσει, η Dickson είπε ότι θέλει να βοηθήσει να διασφαλίσει ότι «η κλινική φωνή είναι ενσωματωμένη σε όλα όσα συμβαίνουν με την ψηφιακή τεχνολογία».

«Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά τυχερή θέση ως κλινικοί πληροφοριολόγοι, καθώς είμαστε αυτή η γέφυρα μεταξύ των κλινικών συναδέλφων μας και των κλινικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και των συναδέλφων μας στην τεχνολογία», πρόσθεσε.

«Έτσι, αυτό είναι ακόμα για μένα, ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να υπάρχει είναι αυτή η γέφυρα μεταξύ των δύο.

«Αλλά δεν είμαστε απλώς η γέφυρα μεταξύ αυτών των δύο ομάδων – πραγματικά μας βλέπω ως γέφυρες μεταξύ οργανισμών επίσης – όπως οι περιφέρειες και οι τοπικοί οργανισμοί».

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι κρίσιμο να γίνει σωστή η πληροφορική της νοσηλευτικής, ο Dickson τόνισε το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργατικά δυναμικά.

«Πρέπει να ενσωματώσουμε την ψηφιακή νοσηλευτική στη νοσηλευτική πρακτική επειδή είμαστε το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και η χρήση της τεχνολογίας πρέπει απλώς να αποτελεί μέρος της συνήθους τυπικής νοσηλευτικής πρακτικής μας με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε όλα τα άλλα εργαλεία μας», είπε.

«Αλλά ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό είναι να συμμετέχουν οι νοσηλευτές σε όλη τη διαδικασία της τεχνολογίας – άρα φροντίζοντας να τους εμπλακείτε στα αρχικά στάδια».

Το μέλλον της νοσηλευτικής

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Dickson είπε ότι θα ήθελε να δει τους νοσηλευτές να συμμετέχουν περισσότερο στις αποφάσεις που αφορούν τα δεδομένα και τον τρόπο χρήσης τους.

«Το μέλλον για μένα είναι να λέω καλά ότι στην πραγματικότητα έχουμε νοσηλευτές που συμμετέχουν στον καθορισμό των πληροφοριών και των δεδομένων που συλλέγουμε και πώς θα μπορούσαμε στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα των ασθενών», είπε.

«Ακούς πολλές λέξεις που μοιράζονται σαν «AI» και «γονιδιωματική» και όλα αυτά και υπάρχει απολύτως ένας ρόλος για τους νοσηλευτές σε όλα αυτά – μερικές φορές θεωρούνται αρκετά ακαδημαϊκοί και τολμώ να το πω – ιατρικά εστιασμένοι αλλά και οι νοσηλευτές έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο».

Μην αισθάνεστε μόνοι σας

Εκτός από τη νοσηλευτική σταδιοδρομία που διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια, ο Dickson ήταν επίσης πρόεδρος του Δικτύου CNIO της Digital Health – μιας κοινότητας που συγκεντρώνει ψηφιακές νοσοκόμες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ρωτήθηκε για το τι συμβουλές θα έδινε σε όποιον είναι νέος στη νοσηλευτική ή στην κλινική πληροφορική γενικότερα.

«Μην νιώθεις ποτέ ότι είσαι μόνος σου, υποθέτω ότι θα ήταν η μεγαλύτερη συμβουλή μου», είπε.

«Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτό το είδος ρόλου, που ήταν πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, στην πραγματικότητα ένιωθα αρκετά μόνος κάποιες φορές και έπρεπε να χαράξεις το δικό σου μονοπάτι στα πάντα.

«Τώρα, δεν νομίζω ότι αυτό είναι πλέον απαραίτητο, επειδή υπάρχουν ηγέτες ψηφιακών νοσοκόμων που εργάζονται σε όλα τα είδη διαφορετικών επιπέδων σε τομείς και οργανισμούς και τα δίκτυα που υπάρχουν είναι πραγματικά περιεκτικά.

«Αυτό για το οποίο είμαι πιο περήφανος όσον αφορά το τι έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια είναι η συμμετοχή γύρω από αυτά τα δίκτυα και το γεγονός ότι κανείς δεν χρειάζεται να αισθάνεται ότι είναι μόνος του».

Φέρνοντας νέους ανθρώπους στην αρένα

Εκτός από το ότι είναι ο επικεφαλής νοσηλευτής του NHS Digital, ο Dickson έχει έναν άλλο βασικό ρόλο – να είναι πρόεδρος της ομάδας προγραμματισμού για το Digital Nursing Summit στο Digital Health Rewired 2022.

Νέο για το 2022, η σύνοδος κορυφής θα παρουσιάσει ηγέτες, ομάδες και πρωτοβουλίες ψηφιακής νοσηλευτικής από όλο το NHS.

Ο Ντίκσον είπε: «Ο λόγος που είπα ναι [to being the planning group chair] ήταν λόγω της εστίασής του.

«Αυτό που δεν κάνει η σύνοδος κορυφής είναι να διδάσκει τα ίδια πράγματα στους ίδιους ανθρώπους που τα έχουν ακούσει όλα στο παρελθόν, οπότε είμαστε πραγματικά πρόθυμοι ότι με την ψηφιακή σύνοδο νοσηλευτικής αυτό που κάνουμε είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους σε αυτήν την αρένα».

Ο Dickson προσθέτει ότι υπάρχουν δύο βασικές ομάδες στις οποίες θα επικεντρωθεί στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής.

«Ένας από αυτούς είναι επικεφαλής νοσηλευτής και αναπληρωτής προϊστάμενος νοσηλευτής από όλους τους τομείς και οργανισμούς, γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι πολλοί από αυτούς γνωρίζουν ότι πρέπει να θεωρούν το ψηφιακό μέρος του ευρύτερου χαρτοφυλακίου εργασίας τους, αλλά δεν το κάνουν πάντα ξέρετε από πού να ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό. Θα θέλαμε να συμμετάσχουν στο συνέδριο, ώστε να κατανοήσουν καλά πώς θα μπορούσαν να γράψουν μια ψηφιακή στρατηγική νοσηλευτικής ή πώς να δομήσουν μια ομάδα που εργάζεται σε ψηφιακά». είπε.

«Η άλλη ομάδα που θέλουμε να ενθαρρύνουμε να έρθει είναι η ομάδα που δεν είναι CNIO αυτή τη στιγμή ή εργάζεται σε έναν οργανισμό όπου δεν έχει CNIO.

«Θα προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε αυτή την ομάδα ανθρώπων να έρθει μαζί και να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να συνεργαστούν με τις δικές τους προϊσταμένες και υποδιευθυντές νοσηλευτές για να βάλουν αυτές τις θέσεις και να βεβαιωθούμε ότι κάθε οργανισμός έχει κάποιον υπεύθυνο για τη νοσηλευτική πληροφορικής.“

Το Digital Health Rewired πραγματοποιείται στις 15-16 Μαρτίου 2022 στο Business Design Centre. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για το NHS, τον δημόσιο τομέα, τους μη κερδοσκοπικούς και τρίτους φορείς, τους φιλανθρωπικούς τομείς, τους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές.

Μην χάσετε και Εγγράψου σήμερα.

Schreibe einen Kommentar