Η συμφωνία Activision 69 δισεκατομμυρίων $ είναι επωφελής για τους παίκτες, λέει η Microsoft • The Register

4
Η συμφωνία Activision 69 δισεκατομμυρίων $ είναι επωφελής για τους παίκτες, λέει η Microsoft • The Register

Η Microsoft έχει διατυπώσει το επιχείρημά της κατά της προσπάθειας της ρυθμιστικής αρχής εμπορίου των ΗΠΑ να εμποδίσει την πραγματοποίηση της μαζικής αγοράς παιχνιδιών της Activision Blizzard, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία θα ήταν καλή για τους καταναλωτές.

«Η απόκτηση ενός και μόνο παιχνιδιού [Call of Duty] από τον τρίτο κατασκευαστή κονσόλας δεν μπορεί να ανατρέψει έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο», ισχυρίστηκε η Microsoft σε αυτήν απάντηση [PDF] στο κατατέθηκε αντιμονοπωλιακή αγωγή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) πριν από δεκαπενθήμερο.

Ο γίγαντας λογισμικού συνέχισε επιμένοντας ότι θα κάνει ένα «περιορισμένο» χαρτοφυλάκιο δημοφιλών παιχνιδιών πιο «προσιτό» στους καταναλωτές καθώς και «θα τα κάνει πιο προσιτά».

Είπε ότι θα έκανε Call of Duty, το εξαιρετικά δημοφιλές shooter πρώτου προσώπου της Activision, ευρύτερα διαθέσιμο. Το τμήμα Xbox της Microsoft συμφώνησε έκτοτε να παράσχει το παιχνίδι στην κατασκευάστρια εταιρεία Switch Nintendo (η οποία δεν το διαθέτει προς το παρόν) στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας αδειοδότησης και δήλωσε στην κατάθεση ότι είχε προσφέρει το ίδιο στην κατασκευάστρια του PlayStation Sony. Όπως σημειώνει η Microsoft στην κατάθεσή της, ωστόσο, «η Sony αρνείται να συνεννοηθεί».

Όλα τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα επηρεαστούν από την εξαγορά, η οποία ήταν ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο φέτος, μήνες μετά τον προβληματικό κατασκευαστή παιχνιδιών μήνυσε για μια υποτιθέμενη τοξική κουλτούρα «frat boy» που, όπως υποστηρίζεται, οδήγησε σε χαμηλότερες αμοιβές για τις γυναίκες υπαλλήλους καθώς και σε διακρίσεις και παρενόχληση. Η ημερομηνία έναρξης της δίκης της αγωγής έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2023.

Τα παιχνίδια στο χαρτοφυλάκιο της Activision περιλαμβάνουν τα αγαπημένα των παππούδων Κάντι Κρας Σάγκα, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Τζάκι, Ήρωες της Θύελλας, Overwatch, Crash Bandicoot, Του Τόνι Χοκ παιχνίδια skateboard, Σπύρο, Skylanders και Ήρωας της κιθάρας.

Ωστόσο, Call of Duty είναι το σημείο κόλλημα καθώς είναι μακράν το πιο δημοφιλές παιχνίδι της. Σύμφωνα με τα αρχεία της Activision, παίζεται από το „πάνω από μισό δισεκατομμύριο παίκτεςΗ Sony παραπονέθηκε νωρίτερα ότι η Microsoft ουσιαστικά έφτιαχνε μια κερκόπορτα για τη δημιουργία Call of Duty αποκλειστικά για παίκτες Xbox και PC. Υποστήριξε επίσης ότι η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι για να προωθήσει άδικα την υπηρεσία ροής Xbox Game Pass.

Η Microsoft εργάστηκε σκληρά για να διαλύσει αυτήν την ιδέα και μόλις πριν από εβδομάδες πάλευε να αποκρούσει τον έλεγχο της FTC, με τον Πρόεδρο Μπραντ Σμιθ να γράφει μια επί εκδ στη Wall Street Journal λέγοντας ότι οι παίκτες θα έχουν περισσότερες επιλογές μετά το κλείσιμο. Μέρες μετά, Σμιθ σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδεψε στην πρωτεύουσα για να συναντηθεί με μέλη της FTC για να τα πείσει να μην μηνύσουν τη Microsoft για τη συμφωνία.

Λίγες ώρες μετά Ο Καν λεπτομερώς τις περίτεχνες προσπάθειες δημοσίων σχέσεων, οι οποίες περιελάμβαναν υποσχέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το αφεντικό του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft, Phil Spencer, το κοστούμι της FTC προσγειώθηκε.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συμφωνία έχει ήδη υποβληθεί λεπτομερής έλεγχος από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), η οποία δημοσίευσε απόψεις από το κοινό την Τετάρτη, καθώς η έρευνά της συνεχίζεται. Δεν ξέφυγε από την προσοχή κανενός ότι η Microsoft είναι ήδη κυρίαρχη στα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών, αν και προφανώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η φύση του παιχνιδιού για πολλούς παίκτες θα εμπόδιζε τον κατασκευαστή των Windows να περιορίσει το παιχνίδι στη δική του κονσόλα.

Η CMA δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι ανησυχεί ότι η συγχώνευση θα μπορούσε «να βλάψει τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων και μελλοντικών εισερχόμενων στο gaming, αρνούμενος την πρόσβαση στα παιχνίδια Activision Blizzard ή παρέχοντας πρόσβαση με πολύ χειρότερους όρους». Είναι επίσης επιφυλακτικό σχετικά με τον „συνδυασμό της Activision Blizzard με το ευρύτερο οικοσύστημα της Microsoft“ – αναφερόμενος στο Xbox Game Pass.

Η Microsoft παρουσίασε την εξαγορά ως μια προσπάθεια να ενισχύσει την περιουσία της στα παιχνίδια για κινητά, σημειώνοντας ότι τα έσοδα της Activision από κινητές συσκευές είναι πολύ μεγαλύτερα από τις κονσόλες της. Του κατασκευαστή παιχνιδιών 3ο τρίμηνο 2022 έδειξε ότι τα έσοδα από κινητές συσκευές και παρεπόμενα ανήλθαν στα 932 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, το 52 τοις εκατό των καθαρών εσόδων του τριμήνου 1,782 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κορυφή της κονσόλας στα 366 εκατομμύρια δολάρια και τους υπολογιστές στα 363 εκατομμύρια δολάρια.

Η απάντηση στο παράπονο αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι «Το Xbox θέλει να αυξήσει την παρουσία του στα παιχνίδια για κινητά» και επίσης ανέφερε ότι «η κονσόλα του Xbox υστερεί αρκετά σε σχέση με της Sony και της Nintendo».

Προς το παρόν. ®

Schreibe einen Kommentar