Η Σχολή Πληροφορικής παρουσιάζει τυποποιημένη περιγραφή εργασίας για CCIOs

18
Η Σχολή Πληροφορικής παρουσιάζει τυποποιημένη περιγραφή εργασίας για CCIOs

Η Σχολή Πληροφορικής έχει αναπτύξει ένα πρότυπο περιγραφής θέσης εργασίας για τους επικεφαλής κλινικών πληροφοριών για την αντιμετώπιση «αδικαιολόγητων ασυνεπειών» στον ρόλο.

Η ανασκόπηση του Wachter του 2016 έθεσε σαφείς συστάσεις για την «ενίσχυση και ανάπτυξη του CCIO [chief clinical information officer] πεδίο“.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οι κλινικοί πληροφοριολόγοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ασυνέπειες στις αρμοδιότητες των ρόλων τους, σύμφωνα με τη Σχολή Κλινικής Πληροφορικής (FCI).

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, ανέπτυξε ένα μοντέλο περιγραφής εργασίας για να παρέχει ένα πρότυπο για το οποίο προσλαμβάνονται και υπόλογοι οι CCIO.

Η FCI συνεργάστηκε με μια πολυεπαγγελματική ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη του μοντέλου, το οποίο βασίζεται στο Βασικό Πλαίσιο Ικανοτήτων της FCI για κλινικούς πληροφοριολόγους.

Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο καθηγητής Lesley Holdsworth, κλινικός επικεφαλής για την ψηφιακή υγεία και φροντίδα για την κυβέρνηση της Σκωτίας. Είπε: «Ήταν πραγματική χαρά να συνεργαστώ με αυτήν την ταλαντούχα και έμπειρη ομάδα για την παραγωγή αυτής της καθοδήγησης και ενός μοντέλου περιγραφής θέσης εργασίας για τους ψηφιακούς ηγέτες μας υψηλότερου επιπέδου.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στον συνολικό επαγγελματισμό αυτής της ειδικότητας και θα βοηθήσει όσους σε αυτήν φιλοδοξούν να βρεθούν σε αυτές τις θέσεις με ένα πλαίσιο επαγγελματικής ανάπτυξης που θα πρέπει να υποστηρίζει τα άτομα να βρίσκονται σε θέσεις επιρροής και να επιταχύνει αυτή τη σημαντική ατζέντα τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και σε όλη την περίθαλψη. το Ηνωμένο Βασίλειο.“

Σύμφωνα με την ανασκόπηση της Wachter, το μοντέλο περιγραφής εργασίας περιγράφει έναν CCIO ως εξής:

  • ο μοναδικός πιο ανώτερος κλινικός πληροφορικός σε έναν οργανισμό
  • έναν εκτελεστικό ρόλο με σχετικό μισθό για να το αντικατοπτρίζει αυτό
  • ένας ρόλος που μπορεί να εκπληρώσει ένα άτομο από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο που μπορεί να επιδείξει ικανότητες όπως περιγράφεται στο πλαίσιο ικανότητας FCI

Το πρόσφατο πλαίσιο What Good Looks Like από το NHSX σημείωσε επίσης τη σημασία του ρόλου του CCIO, καθορίζοντας σχέδια για επενδύσεις σε μια διεπιστημονική λειτουργία CCIO, συμπεριλαμβανομένης μιας θέσης για CCIO στα συμβούλια του NHS.

Η Anne Marie Cunningham, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου FCI και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ψηφιακής Υγείας CCIO, πρόσθεσε: «Η περιγραφή εργασίας του μοντέλου CCIO της Σχολής Κλινικής Πληροφορικής καθορίζει τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται στο υψηλότερο επίπεδο σε καλά καθοδηγούμενους οργανισμούς υγείας και φροντίδας να διασφαλίσουν ότι παρέχουν ασφαλή και αποτελεσματικό ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών.

«Είναι μια πρακτική εφαρμογή της δημοσιευμένης εργασίας μας σχετικά με τις βασικές ικανότητες των κλινικών πληροφοριακών. Τα επόμενα βήματά μας στη Σχολή θα είναι να υποστηρίξουμε οργανισμούς με την ανάπτυξη των διεπιστημονικών ομάδων που θα αποτελέσουν το γραφείο του CCIO.»

Το μοντέλο περιγραφής θέσης εργασίας βασίζεται σε 41 δείγματα υφιστάμενων περιγραφών θέσεων εργασίας για ανώτερους κλινικούς πληροφοριολόγους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές οι περιγραφές θέσεων εργασίας αναθεωρήθηκαν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που αναπτύχθηκαν με βάση τους έξι τομείς του Πλαισίου Ικανοτήτων FCI.

Μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο της καθοδήγησης και του μοντέλου περιγραφής εργασίας ενός CCIO εδώ.

Η Digital Health θα φιλοξενήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την εισαγωγή μιας τυποποιημένης περιγραφής εργασίας για έναν CCIO στις 22 Οκτωβρίου, μπορείτε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε εδώ.

Schreibe einen Kommentar