Η Ταϊβάν επιβάλλει πρόστιμο στη Foxconn καθώς πουλά το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας παραγωγής chip • The Register

2
Η Ταϊβάν επιβάλλει πρόστιμο στη Foxconn καθώς πουλά το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας παραγωγής chip • The Register

Η Foxconn σχεδιάζει να πουλήσει το αμφιλεγόμενο μερίδιό της στον κινεζικό γίγαντα παραγωγής chip Tsinghua Unigroup, αλλά αυτό φέρεται να μην εμποδίσει την κυβέρνηση της Ταϊβάν να επιβάλει πρόστιμο στον προμηθευτή iPhone για την αγορά μετοχών εξαρχής.

Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών, γνωστός επίσημα ως Hon Hai Precision Industry Co., Ltd, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εκφορτώσει το έμμεσο μειοψηφικό του μερίδιο στην Tsinghua Unigroup, το οποίο κατέχει μέσω της θυγατρικής της Foxconn Industrial Internet που είναι εισηγμένη στην Κίνα. Σύμφωνα με Bloombergο αγοραστής, Yantai Haixiu IC Investment Center, θα αναλάβει το μερίδιο για όχι λιγότερο από 5,38 δισεκατομμύρια γιουάν (771 εκατομμύρια δολάρια).

Τόσο πλήρωσε η Foxconn για τη θέση της στην Tsinghua Unigroup, κάτι που ήταν μια αμφιλεγόμενη κίνηση κατά την άποψη της κυβέρνησης της Ταϊβάν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η συναλλαγή πίσω τον Ιούλιο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι επιφυλακτική με τις εγχώριες εταιρείες που κάνουν επενδύσεις στην Κίνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ταϊβάν αντιμετώπισε αυξημένη επιθετικότητα από το Μέσο Βασίλειο, το οποίο ισχυρίζεται ότι το αυτοδιοικούμενο νησιωτικό έθνος είναι δικό του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής βίας για την «επανένωση» των δύο. Απλώς σκεφτείτε πώς η Κίνα έστειλε 27 αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν μετά την πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι επισκέφτηκε το νησί στις αρχές Αυγούστου, και έχετε την ιδέα.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε ότι η Foxconn δεν έλαβε την έγκρισή της όταν η εταιρεία αγόρασε μετοχές της Tsinghua Unigroup. Η επένδυση μπορεί επίσης να παραβιάζει τη νομοθεσία της Ταϊβάν, η οποία απαγορεύει ρητά τις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας μεταξύ κινεζικών εταιρειών που θεωρούνται κίνδυνος εθνικής ασφάλειας.

Ήταν αναφέρθηκε προηγουμένως ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ταϊβάν έχουν επιβάλει πρόστιμο έως και 25 εκατομμυρίων T$ (813.749 $) κατά της Foxconn.

Τώρα το Bloomberg και Reuters αναφέρουν ότι η Ταϊβάν θα μπορούσε να εκδώσει το πρόστιμο σύντομα, παρά το δηλωμένο σχέδιο της Foxconn να απαλλαγεί από το μερίδιο της στην Tsinghua Unigroup.

«Αν και η επένδυση αποσύρθηκε αργότερα, το γεγονός έχει ήδη διαπιστωθεί ότι επένδυσαν πρώτοι και θα τους επιβληθεί πρόστιμο», δήλωσε πηγή στο Reuters.

Αυτό είναι το λάθος βήμα για την Foxconn, η οποία επιδιώκει να επεκταθεί πέρα ​​από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στη βιομηχανία ημιαγωγών με νέες επενδύσεις. Εκτός από την απόκτηση του μεριδίου της στην Tsinghua Unigroup, η εταιρεία έχει δημιουργήσει κοινοπραξίες για την κατασκευή εργοστασίων κατασκευής τσιπ στο Μαλαισία και Ινδίατο τελευταίο εκ των οποίων θα ωφεληθεί από α αποκαλύφθηκε πρόσφατα Επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την Foxconn.

Η Κίνα επιδιώκει να επιτύχει αυτάρκεια στους ημιαγωγούς, κάτι που γίνεται όλο και πιο δύσκολο ως νέο Κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ φέτος έκοψε τη χώρα από τον ξένο εξοπλισμό και εργαλεία που χρειάζεται για την κατασκευή προηγμένων τσιπ.

Η Tsinghua Unigroup, ένας τεράστιος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου της Κίνας, αλλά η εταιρεία έχει δυσκολευτεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό οδήγησε τελικά την κρατική εταιρεία τον Απρίλιο να λάβει μια διάσωση 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση Beijing Jianguang Asset Management Co. Ltd μετά τη συσσώρευση χρέους άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. ®

Schreibe einen Kommentar