Η AWS προειδοποιεί για επιβράδυνση της ζήτησης καθώς οι πελάτες επιδιώκουν να μειώσουν τις δαπάνες • Το μητρώο

2
Η AWS προειδοποιεί για επιβράδυνση της ζήτησης καθώς οι πελάτες επιδιώκουν να μειώσουν τις δαπάνες • Το μητρώο

Η Amazon έχει ενωθεί με άλλους σημαντικούς τεχνολογικούς φορείς προσφέροντας μια ζοφερή άποψη για το οικονομικό της μέλλον, κερδίζοντας για τον εαυτό της μια τεράστια μείωση της τιμής της μετοχής – και ακόμη και η ακμάζουσα επιχειρηματική της δραστηριότητα στο cloud δεν είναι απρόσβλητη.

Ο γίγαντας της ηλεκτρονικής ουράς σήμερα αναρτήθηκε Έσοδα 3ου τριμήνου 2022 127,1 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 15% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν 300 εκατομμύρια δολάρια μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, αλλά μια επιστροφή στα κέρδη μετά από δύο τρίμηνα κόκκινου μελανιού.

Η καθοδήγηση για το τέταρτο τρίμηνο ήταν για αύξηση εσόδων σε μια ζώνη μεταξύ δύο και οκτώ τοις εκατό, την οποία οι επενδυτές θεώρησαν ως σημάδι ότι η περίοδος των αγορών των εορτών θα είναι δυσοσμία. Ως εκ τούτου, η τιμή της μετοχής της Amazon κατέρρευσε: μετά το άνοιγμα στα 115,66 δολάρια, το σενάριο της εταιρείας έπεσε στα 88,10 δολάρια πριν κλείσει την ημέρα στα 94,94 δολάρια.

Οι λογαριασμοί ενέργειας του AWS είναι «ουσιαστικά υψηλότεροι … πάνω από 2 φορές τα τελευταία δύο χρόνια»

Η Amazon Web Services απέφερε 20,54 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο, από τα 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 3ο τρίμηνο του 2021. Το ετήσιο ποσοστό εσόδων του cloud colossus είναι τώρα πάνω από 82 δισεκατομμύρια δολάρια – τοποθετώντας το AWS στον αυχένα με τη Sony όσον αφορά την τεχνολογία με τα υψηλότερα κέρδη εταιρείες.

Αλλά ο CFO και ο ανώτερος εποπτικός διευθυντής Brian Olsavsksy αποκάλυψε ότι το AWS έχει δει επίσης σημάδια επιβράδυνσης.

«Αν και είχαμε ρυθμό ανάπτυξης 28 τοις εκατό για το τρίμηνο για το AWS, στο τέλος του τριμήνου, βρισκόμασταν περισσότερο στο μέσο του 20 τοις εκατό ρυθμό ανάπτυξης», είπε. «Έτσι, μεταφέραμε αυτή την πρόβλεψη μέχρι το τέταρτο τρίμηνο».

„Με τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές αβεβαιότητες, έχουμε δει μια άνοδο στους πελάτες AWS που επικεντρώνονται στον έλεγχο του κόστους“, πρόσθεσε.

«Οι πελάτες προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα έναντι των δεσμευμένων δαπανών τους», πρόσθεσε, μερικές φορές για να χαλιναγωγήσουν τους στόλους cloud που απλώθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19. „Έχουμε επιλογές για να το κάνουν αυτό. Μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον φόρτο εργασίας. Μπορούν να στραφούν σε προϊόντα χαμηλότερου κόστους που έχουν διαφορετικά προφίλ απόδοσης. Μπορούν να στραφούν σε τσιπ Graviton που έχουν υψηλότερους λόγους κόστους/απόδοσης.“

Το Graviton είναι το πυρίτιο διακομιστή homebrew της AWS που τροφοδοτείται με Arm-powered. Εάν το AWS μετακινήσει περισσότερους πελάτες σε αυτά τα τσιπ, θα ήταν καλά νέα για την εταιρεία, τους πελάτες της και το οικοσύστημα του Arm. Αλλά καθόλου καλό για εταιρείες όπως η AMD και η Intel – η τελευταία έχει ήδη έχουν αναφερθεί μια δυσάρεστη πτώση στα έσοδα της CPU του διακομιστή για τις προσφορές x86.

Ο Olsavsksy είπε επίσης ότι η AWS παλεύει με τους λογαριασμούς ενέργειας „που είναι ουσιαστικά υψηλότεροι … πάνω από 2 φορές τα τελευταία δύο χρόνια“.

„Επομένως, παλεύουμε με μερικά από αυτά, κάτι που είναι νέο πράγμα για την επιχείρηση AWS“, πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της κλήσης για τα κέρδη της εταιρείας, τα στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία ότι όποιες και αν είναι οι οικονομικές συνθήκες επικρατούν, η Amazon είναι έτοιμη να χειριστεί τα κορυφαία φορτία αγορών που συνοδεύουν το τέταρτο τρίμηνο. Τα επίπεδα αποθεμάτων είναι ευχάριστα υψηλά, οι χρόνοι παράδοσης είναι χαμηλοί και η εταιρεία έχει βελτιστοποιήσει τις υποθέσεις της για να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους στόλους μεταφορών της και να μειώνει τις αποστολές μεγάλων αποστάσεων τόσο σε κάθε αγορά όσο και κατά τη μετακίνηση αποθεμάτων σε όλο τον κόσμο.

Άλλα μέτρα ελέγχου του κόστους είναι επίσης σε ισχύ, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι τους έχει απομονώσει από την εμπειρία των πελατών και είναι εξίσου καλά σε θέση να απολαύσει μια υπέροχη περίοδο των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.

Μακάρι αυτή η αισιοδοξία να ισχύει και για εμάς τους υπόλοιπους. ®

Schreibe einen Kommentar