Η Google κάνει ανακατατάξεις για να αντιμετωπίσει την απειλή ChatGPT • Η εγγραφή

4
Η Google κάνει ανακατατάξεις για να αντιμετωπίσει την απειλή ChatGPT • Η εγγραφή

Εν συντομία Ο Sundar Pichai είναι προφανώς μπερδεμένος με τη μηχανή ChatGPT του OpenAI και προετοιμάζει την Google για να αντιμετωπίσει την αντιληπτή απειλή.

Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα θεάθηκε από Στους New York Times, ο Pichai «ανέβασε το έργο πολλών ομάδων εντός της εταιρείας για να ανταποκριθεί στην απειλή του ChatGPT» και αφαιρεί προσωπικό από άλλα τμήματα για να αντιμετωπίσει την απειλή για τα σχέδια του OpenAI. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται «Κόκκινος Κώδικας» για το Εργοστάσιο Σοκολάτας.

Το ζήτημα είναι εάν το βασικό προϊόν της Google, η αναζήτηση, θα αντικατασταθεί από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δώσουν πιο ακριβή ερευνητικά αποτελέσματα, και αυτό είναι μεγάλο, τουλάχιστον προς το παρόν.

«Καμία εταιρεία δεν είναι ανίκητη· όλες είναι ευάλωτες», λέει η Μάργκαρετ Ο‘ Μάρα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. «Για εταιρείες που έχουν γίνει εξαιρετικά επιτυχημένες κάνοντας ένα πράγμα που καθορίζει την αγορά, είναι δύσκολο να έχουν μια δεύτερη πράξη με κάτι εντελώς διαφορετικό».

Η έκθεση προτείνει ότι η Google θα κάνει μια σειρά από ανακοινώσεις τεχνητής νοημοσύνης τον Μάιο για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απειλές για το επιχειρηματικό μοντέλο του γίγαντα αναζήτησης. Θα δούμε αν αυτά είναι λειτουργικά προϊόντα ή απλώς η Google παίζει catch up.

Η Google κυριαρχεί στην αγορά αναζήτησης εδώ και 20 χρόνια και οτιδήποτε απειλεί αυτήν την εξαιρετικά προσοδοφόρα επιχείρηση – η οποία αποτελεί περίπου το 90 τοις εκατό των κερδών της Alphabet – είναι κάτι που η Sundar θα μπορούσε κάλλιστα να φοβάται.

Το ArtStation καταστρέφει τις διαμαρτυρίες τέχνης κατά της τεχνητής νοημοσύνης

Η συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ ανθρώπων καλλιτεχνών και του ArtStation, του ιστότοπου που ανήκει στην Epic Games που εμφανίζει τις εικόνες και, όπως υποστηρίζεται, εκμεταλλεύεται τα δεδομένα για σκοπούς τεχνητής νοημοσύνης, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Την περασμένη εβδομάδα πολλοί χρήστες του ιστότοπου διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση των μη αναγνωρισμένων εικόνων τους για την εκπαίδευση μοντέλων γενιάς AI για την τέχνη. Ο φόβος είναι ότι το ArtStation επιτρέπει στους εκπαιδευτές τεχνητής νοημοσύνης να αναλάβουν νόμιμη ανθρώπινη εργασία και όχι μόνο να δημιουργήσουν τέχνη, αλλά και ενδεχομένως να διώξουν τους καλλιτέχνες από την επιχείρηση. Ως απάντηση, οι καλλιτέχνες άρχισαν να δημοσιεύουν πανό με τίτλο «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κλοπή» στις σελίδες του προφίλ τους.

Τώρα το ArtStation φέρεται να μείωσε την έκρηξη και απαγορεύει τέτοιες ανατρεπτικές δημιουργίες. „Για τη χρηστικότητα του ιστότοπου, εποπτεύουμε αναρτήσεις που παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών μας“, ανέφερε στο Twitter.

„Κατανοούμε τις ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τον αντίκτυπό της στον κλάδο. Θα μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με βελτιώσεις για να δώσουμε στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι βλέπουν και πώς χρησιμοποιούν το ArtStation στο εγγύς μέλλον.“

Με άλλα λόγια, ρουφήξτε το εσείς οι δημιουργικοί τύποι. Αυτό είναι πιθανό να παίξει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής κλείνει την πόρτα στο AI καθώς βγαίνει έξω

Ο απερχόμενος γερουσιαστής Rob Portman (R-OH) εισήγαγε το Facial Accountability, Clarity, and Efficiency In Technology Act (FACE IT) στο Κογκρέσο ζητώντας πολύ αυστηρότερους ελέγχους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη.

Το καταστατικό θα απαιτούσε από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) να ορίσει ελάχιστα αποδεκτά πρότυπα ακρίβειας για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επιτρέποντας στους πολίτες να εξαιρεθούν από την ταυτοποίηση αποκλειστικά από τέτοια συστήματα. Θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι μια ανθρώπινη αρχή πρέπει να δίνει εξουσία για τη χρήση τέτοιων συστημάτων.

«Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην προστασία των κοινοτήτων μας, αλλά ανησυχώ για την πιθανότητα κατάχρησης», η Πόρτμαν, η οποία αποχωρεί από το Κογκρέσο τον Ιανουάριο, είπε.

„Είμαι περήφανος που εισαγάγω τον νόμο FACE IT, διότι, δεδομένων των επιπτώσεων της πολιτικής ελευθερίας της χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρέπει να ψηφίσουμε νομοθεσία για να θέσουμε κανόνες για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου και άλλοι φορείς έχουν τα εργαλεία για να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να θέσουμε κανόνες για αυτά τα εργαλεία».

Εισήγαγε επίσης τη Στάση παράνομων αρνητικών επιπτώσεων μηχανών μέσω του National Evaluation Act, ο οποίος θα «διευκρίνιζε ότι οι υφιστάμενοι νόμοι για τα πολιτικά δικαιώματα ισχύουν για αποφάσεις που λαμβάνονται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως εάν αυτές οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από ανθρώπους».

Οι προτεινόμενοι νόμοι, οι οποίοι φαινομενικά έχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπουν στα βιβλία του καταστατικού, δεδομένης της διστακτικής κατάστασης του Κογκρέσου, μοιάζουν κυρίως με τη δημοσιότητα και μια πιθανή μελλοντική σταδιοδρομία λόμπι παρά μια προσπάθεια καθορισμού σταθερής πολιτικής σε ισχύ.

Schreibe einen Kommentar