Η Qualcomm προβλέπει ότι το 2024 είναι η χρονιά των Windows on Arm • The Register

6
Η Qualcomm προβλέπει ότι το 2024 είναι η χρονιά των Windows on Arm • The Register

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, υποστήριξε το 2024 ως το έτος κατά το οποίο οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν το πυρίτιο Snapdragon της εταιρείας του δίνουν σημάδι.

«Αναμένουμε να δούμε ένα σημείο καμπής στα Windows σε υπολογιστές Snapdragon το 2024 με βάση έναν σημαντικό αριθμό κερδών σχεδιασμού μέχρι σήμερα», είπε στην πρόσκληση κερδών της εταιρείας για το 4ο τρίμηνο του 2022.

Ο Amon έκανε αυτή την πρόβλεψη στο πίσω μέρος των βελτιωμένων χαρακτηριστικών AI που Η Microsoft θαυμάζειπερισσότεροι κατασκευαστές υπολογιστών που εγγράφονται για το silicon και περαιτέρω εργασίες σχεδίασης για να κάνουν το Snapdragon κατάλληλο για λειτουργία Windows.

Ο Amon δεν διευκρίνισε ποιοι πωλητές θα προσφέρουν υπολογιστές με Snapdragon, επειδή μεγάλο μέρος των κερδών επικεντρώθηκε στο πώς θα τα βγάλει πέρα ​​η Qualcomm το υπόλοιπο του 2022 και σε αυτό που αναμένεται να είναι ένα δύσκολο 2023.

Το πάγωμα προσλήψεων είναι μια τακτική που έχει ήδη αναπτυχθεί. Ο CFO Akash Palkhiwala είπε ότι έχουν γίνει «μειώσεις» «σε συσκευές χειρός, άλλους τομείς ώριμης παραγωγής και τα έξοδα πώλησης, τα γενικά και διοικητικά έξοδα». Δεν εξήγησε αν οι «μειώσεις» αναφέρονται στο κόστος, στον αριθμό εργαζομένων ή και στα δύο.

Όποια και αν είναι οι μειώσεις, ο Palkhiwala και ο Amon εξήγησαν και οι δύο ότι η Qualcomm θεωρεί το 2023 προκλητικό χάρη στις μακροοικονομικές συνθήκες και τα lockdown για τον COVID στην Κίνα – φαινόμενα που έχουν οδηγήσει τους πελάτες να έχουν μείνει με περισσότερο απόθεμα πυριτίου από το αναμενόμενο. Ενώ οι κατασκευαστές συσκευών μετατρέπουν τις καθυστερημένες αχρησιμοποίητες προμήθειες σε τελικά προϊόντα, οι πωλήσεις της Qualcomm σε αυτούς επιβραδύνονται.

Η Apple βοήθησε χρησιμοποιώντας περισσότερα από τα μόντεμ 5G της από ό,τι στο παρελθόν – ο Amon είπε ότι η «πλειονότητα» των iPhone του 2023 θα χρησιμοποιεί πυρίτιο Qualcomm, από 20% τα προηγούμενα χρόνια – ενώ η Samsung αγοράζει επίσης περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλες σειρές προϊόντων όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και το Internet of Things έχουν επίσης τεράστια θετικά αποτελέσματα και ο Amon είπε ότι τα έσοδα είναι ήδη πολλά υποσχόμενα.

Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου είδαν έσοδα 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 22% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά έσοδα 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 3%.

Για ολόκληρο το έτος, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32% στα 44,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 43% στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε την τρέχουσα οικονομική ύφεση, δεδομένου του ισχυρού ισολογισμού μας και της συνεπούς ιστορίας ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών», είπε ο Amon στους επενδυτές. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η στρατηγική διαφοροποίησης της Qualcomm βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι, καθώς ο παγκόσμιος οικονομικός κύκλος γίνεται θετικός, οι προοπτικές θα βελτιωθούν.

Αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι προετοιμασμένος εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν γρήγορα.

«Θα είμαστε αποφασιστικοί στη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών, ειδικά εάν η ύφεση γίνει πιο απότομη ή παρατεταμένη από ό,τι περιμένουμε», είπε, προτού εκφράσει λίγη αισιοδοξία.

„Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι το τρέχον απόθεμα είναι μια κυκλική προσαρμογή που δεν έχει καμία επίδραση στην υποκείμενη μακροπρόθεσμη ισχύ κερδών της εταιρείας. Και είμαστε σε καλό δρόμο για την εκτέλεση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και όλα τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν θέση.“

Απλά μην το αναφέρετε επίμαχη αγωγή με Αρμ. Ο Amon και ο Palkhiwala δεν συμμετείχαν στην κλήση κερδών, ούτε σε κανένα από τα συνοδευτικά υλικό για επενδυτές – εκτός από παροδικές αναφορές σε όλα τα νομικά ζητήματα ως ατμοσφαιρικό κίνδυνο και μια ζωντανή υπόθεση που η Qualcomm πιστεύει ότι θα πέσει στο δρόμο της. ®

Schreibe einen Kommentar