Σειρά How I Educate: Jacob Avila, MD

0
Σειρά How I Educate: Jacob Avila, MD

Η ανάρτηση „Πώς εκπαιδεύω“ αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει τον Δρ Jacob (Jailyn) Avila, βασικό καθηγητή στο Southwest Healthcare EM Residency και δημιουργό του Core Ultrasound. Ο Δρ. Avila ξοδεύει περίπου το 70% των βάρδιών του με μαθητές που περιλαμβάνουν κατοίκους επείγουσας ιατρικής, κατοίκους εκτός υπηρεσίας και φοιτητές ιατρικής. Περιγράφει το περιβάλλον πρακτικής του ως μια υβριδική ακαδημαϊκή/κοινοτική πρακτική που πρόκειται να ξεκινήσει το 3ο έτος των κατοίκων της EM. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας την προσέγγισή του στη διδασκαλία των μαθητών σε βάρδια.

Ονομάστε 3 λέξεις που περιγράφουν μια διδακτική αλλαγή μαζί σας.

Εστιασμένος, αμφιλεγόμενος, εφαρμόσιμος.

Ποιες μέθοδοι παράδοσης χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία σε βάρδια;

Κυρίως προφορικά, με συμπληρωματικές εικόνες/μέσα που εμφανίζονται συνήθως στον υπολογιστή/τηλέφωνό μου. Περιστασιακές εικονογραφήσεις και χειρονομίες.

Ποια θεωρία μάθησης περιγράφει καλύτερα την προσέγγισή σας στη διδασκαλία;

Η θεωρία μάθησής μου είναι ότι πρέπει να ταιριάξω όποια θεωρία μάθησης ταιριάζει καλύτερα στο άτομο που προσπαθώ να διδάξω.

Τι είναι ένα πράγμα (αν μη τι άλλο) που ελπίζετε να ενσταλάξετε σε αυτούς που διδάσκετε;

Υπάρχουν πάντα πράγματα να μάθουμε και υπάρχουν ασθενείς που συνδέονται με τις ασθένειες.

Πώς εξισορροπείτε τη ροή σας με τη διδασκαλία στη βάρδια; Αυτό γίνεται σε βάρος της τεκμηρίωσής σας;

Το ποσό που διδάσκω εξαρτάται σίγουρα από τον όγκο του ασθενούς. Ζω για να διδάσκω, αλλά δεν θυσιάζω τη φροντίδα των ασθενών αυτή τη στιγμή για να μιλήσω. Τούτου λεχθέντος, στη βάρδια, προσπαθώ να δώσω τουλάχιστον ένα διδακτικό μαργαριτάρι στον μαθητή που μου έχει ανατεθεί ανά ασθενή. Αν είμαι σε θέση να δώσω πιο εμπεριστατωμένη διδασκαλία, αυτό είναι υπέροχο!

Ποια είναι η μέθοδός σας για την ανασκόπηση των σημειώσεων των μαθητών και πώς παρέχετε σχόλια σχετικά με την τεκμηρίωση;

Συνήθως τους στέλνω μήνυμα εάν είναι μετά τη βάρδια ή τους μιλάω στη βάρδια για την τεκμηρίωσή τους.

Πιστεύετε ότι η ροή του τμήματος και οι μετρήσεις επηρεάζουν αρνητικά τη διδασκαλία; Ποια είναι η προσέγγισή σας για να διακριθείτε και στα δύο;

Οπωσδηποτε. Εφόσον εργάζομαι σε ένα υβριδικό ακαδημαϊκό/κοινοτικό κατάστημα, πρέπει να είμαι επιμελής με τη συνολική ροή των ΕΔ (αν και θα μπορούσα επίσης να υποστηρίξω ότι αυτό είναι σημαντικό σε ένα καθαρά ακαδημαϊκό κατάστημα). Όταν είναι απασχολημένος, διδάσκω λιγότερο. Όταν είναι φυσιολογικό/λιγότερο απασχολημένο, διδάσκω περισσότερα για να αναπληρώσω εκείνες τις στιγμές που δεν μπορώ να διδάξω τόσα πολλά. Επίσης, φροντίζω να αναγνωρίζω/ζητώ συγγνώμη από τον κάτοικο/μαθητή όταν είναι μια από αυτές τις πολυάσχολες μέρες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθίσετε και να αφήσετε τους ανώτερους μαθητές να αγωνίζονται ποια είναι η προσέγγισή σας για να μην αναλάβετε πρόωρα;

Σπάνια αναλαμβάνω νωρίς, αλλά αν το κάνω είναι επειδή ο ασθενής διατρέχει υψηλό κίνδυνο για επικείμενο κακό αποτέλεσμα. Εάν συμβεί αυτό, μετά το γεγονός θα προσπαθήσω να βάλω τον κάτοικο να δει τι θα έκανε για να προσπαθήσει να σώσει την ευκαιρία μάθησης. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι η ελαφριά ενόχληση μπορεί να βοηθήσει πολύ τον κάτοικο/μαθητή να μάθει και να εμπεδώσει τις γνώσεις του. Ποτέ δεν το κάνω αυτό με ανταγωνιστικό τρόπο, αλλά μάλλον για να βεβαιωθώ ότι θα λογοδοτήσω τον κάτοικο (με ευγενικό τρόπο!) για τη γνώση που πιστεύω ότι θα έπρεπε να γνωρίζει. Ωστόσο, προσπαθώ να μην αφήσω ποτέ αυτή τη δυσφορία να προχωρήσει σε μια ζώνη στην οποία είναι αντιπαραγωγική στη μάθηση.

Ξεκινάτε μια διδακτική βάρδια με συγκεκριμένους στόχους ή τους αναπτύσσετε καθώς εξελίσσεται μια βάρδια;

Αναπτύξτε με βάρδια, τις περισσότερες φορές. Το σκέφτομαι σαν να σερφάρω σε ένα κύμα. Ξέρω ότι πιάνω ένα κύμα, αλλά μέχρι να μπω μέσα δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσω το κύμα.

Βλέπετε συνήθως ασθενείς πριν ή αφού σας παρουσιαστούν;

Είτε είτε και τα δύο, ανάλογα με τον όγκο των ΕΔ, την οξύτητα του ασθενούς και την ταχύτητα του κατοίκου.

Πώς ενισχύετε το ηθικό μεταξύ των μαθητών σε βάρδια;

Αναγνώριση σκληρών ασθενών, αίσθημα σύνδεσης με καλές/κακές συναντήσεις ασθενών. Επιπλέον, προσπαθώ να διατηρώ πάντα μια χαρούμενη και ευγενική στάση στη βάρδια, ακόμα και όταν όλα καίγονται. Δεν γίνεται να μην βρέχει, αλλά σίγουρα μπορείς να έχεις μαζί σου μια ομπρέλα.

Πώς παρέχετε σχόλια στους μαθητές;

Προφορική κατά τη βάρδια, εάν είναι θετική, τηλεφωνική κλήση/ανασκόπηση μετά τη βάρδια και γραπτή ανατροφοδότηση.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε έναν κάτοικο ή φοιτητή για να διαπρέψει στη βάρδια του;

Σημειώστε ένα πράγμα που μάθατε ανά ασθενή σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο και προσθέστε σε αυτό καθώς προχωρά η κατοικία/η σταδιοδρομία σας. Άρχισα να γράφω έγγραφα για συγκεκριμένα θέματα (όπως θεραπείες καρδιακής ανεπάρκειας, συνήθεις δόσεις παιδιατρικών φαρμάκων, κ.λπ.) που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και να προσθέτω τώρα.

Υπάρχουν πόροι που χρησιμοποιείτε τακτικά με τους μαθητές για να εκπαιδεύσετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

ALiEM φυσικά! Μερικές άλλες πηγές: EMRAP HD για διαδικασίες, EMdocs EMCrit, Rebel EM. Core Ultrasound 🙂 και POCUS atlas για υλικό υπερήχων.

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας θέματα για να διδάξετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Λατρεύω τα θέματα εντατικής θεραπείας, τις διαδικασίες και φυσικά τον υπέρηχο. Πρόσφατα ανέπτυξα ένα ενδιαφέρον για θέματα MSK που παραδοσιακά δεν επικεντρώνονται στην επείγουσα ιατρική, όπως η αρθρίτιδα, ο καρπιαίος σωλήνας κ.λπ.

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιείτε όταν διδάσκετε σε βάρδιες;

Έγκαιρη μάθηση, ασύγχρονη (πείτε στον μαθητή να αναζητήσει ορισμένα θέματα μετά τη βάρδια και να μου το πει την επόμενη φορά που θα δούμε ο ένας τον άλλον), δίπλα στο κρεβάτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο ή άρθρο για τη διδασκαλία;

Ποιοι είναι άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί που θα θέλατε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις;

Michael Macias, Ben Smith, Arun Nagdev.

Το λογότυπο της σειράς How I Educate

Διαβάστε άλλες αναρτήσεις Πώς εκπαιδεύω για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της διδασκαλίας στη βάρδια.

Schreibe einen Kommentar