Σειρά How I Educate: Sara Dimeo, MD

0
Σειρά How I Educate: Sara Dimeo, MD
Η ανάρτηση «Πώς εκπαιδεύω» αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει τη Δρ Sara Dimeo, τη Διευθύντρια Προγράμματος στο East Valley Emergency Medicine. Η Δρ. Dimeo ξοδεύει περίπου το 70% των βάρδιών της με μαθητές που περιλαμβάνουν κατοίκους επείγουσας ιατρικής, κατοίκους εκτός υπηρεσίας και φοιτητές ιατρικής. Περιγράφει το περιβάλλον της πρακτικής της ως ένα πολυάσχολο κέντρο τραυμάτων επιπέδου 1 στην East Valley του Phoenix, Αριζόνα με ετήσιο όγκο ασθενών ~70K. Το αδελφό μας νοσοκομείο Mercy Gilbert έχει ένα νέο περίπτερο Γυναικών και Παιδιών όπου θα ανοίξει ένα παιδιατρικό ED σε συνδυασμό με το νοσοκομείο Παίδων Phoenix. Το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα EM που βασίζεται στην κοινότητα με όλες τις καμπάνες και σφυρίχτρες ενός ακαδημαϊκού προγράμματος και η κουλτούρα του νοσοκομείου το καθιστά εξαιρετικό μέρος για εργασία. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας την προσέγγισή της στη διδασκαλία των μαθητών σε βάρδια.

Ποιες μέθοδοι παράδοσης χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία σε βάρδια;

«Τι θα γινόταν αν»… Μου αρέσει να θέτω υποθετικές καταστάσεις για να προετοιμάζω νοητικά τους μαθητές όταν έρχεται ένας κρίσιμος ασθενής. Για παράδειγμα, ένας ασθενής που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή πρόκειται να φτάσει. «Τι θα γινόταν αν έκαναν πρόσφατα μια ορθοπεδική επέμβαση;» „Τι γίνεται αν είναι σε πυρίμαχο v-fib;“ «Κι αν οι νοσοκόμες δυσκολεύονται να πάρουν γραμμή;»

Ποια είναι η μέθοδός σας για την ανασκόπηση των σημειώσεων των μαθητών και πώς παρέχετε σχόλια σχετικά με την τεκμηρίωση;

Μπορεί να είναι δύσκολο να παρέχετε σχόλια σημειώσεων κατά τη βάρδια, ανάλογα με τη βάρδια. Μου αρέσει να ανοίγω ένα email ενώ υπογράφω τα γραφήματα μου και κρατάω σημειώσεις για να τις στέλνω στους μαθητές. ιδιαίτερα αν παρατηρήσω ένα μοτίβο δυσκολίας με την τεκμηρίωση.

Πιστεύετε ότι η ροή του τμήματος και οι μετρήσεις επηρεάζουν αρνητικά τη διδασκαλία; Ποια είναι η προσέγγισή σας για να διακριθείτε και στα δύο;

Σκοπεύω να βρίσκομαι κάπου στο πάνω άκρο της μέσης του πακέτου όσον αφορά τους ασθενείς ανά ώρα κ.λπ. Νομίζω ότι επιλέγω κατάλληλες ώρες για να διδάξω και τρέχω συχνά τη λίστα με τους κατοίκους για να μοιράσω και να κατακτήσω μεταξύ εαυτού και αυτών ποιες εργασίες πρέπει να γίνει βοηθάει πολύ. Για παράδειγμα, εάν έχουμε μια λίστα αποσύνδεσης με 3 ασθενείς και υπάρχουν 2 νέοι ασθενείς προς επίσκεψη, θα «πάρω» τους ασθενείς που έχουν αποσυνδεθεί και θα βάλω τον κάτοικο να πάει να δει τους 2 νέους.

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθίσετε και να αφήσετε τους ανώτερους μαθητές να αγωνίζονται ποια είναι η προσέγγισή σας για να μην αναλάβετε πρόωρα;

ΝΑΙ – μπορεί να είναι τόσο δύσκολο! Κάποτε μου δόθηκε η συμβουλή ότι όλοι θα ξέρουν ότι είστε παρευρισκόμενος εάν σταθείτε στα πόδια του κρεβατιού για να καθοδηγήσετε την ανάνηψη. Προσπαθώ να καθοδηγήσω τους μαθητές μου να αναλάβουν αυτή τη θέση και να τους ενθαρρύνω να οδηγήσουν συνειδητά την ομάδα. Φυσικά θα σταθώ δίπλα τους ή στο πλάι του δωματίου και θα βάλω τα χέρια μου στις τσέπες μου. Προσπαθώ να μιλήσω μόνο εάν βλέπω ένα ζήτημα ασφάλειας του ασθενούς ή εάν ο μαθητής χρειάζεται πραγματικά βοήθεια.

Ξεκινάτε μια διδακτική βάρδια με συγκεκριμένους στόχους ή τους αναπτύσσετε καθώς εξελίσσεται μια βάρδια;

Νομίζω ότι ολόκληρη η ιδέα της ανάπτυξης ενός στόχου για μάθηση πριν από μια βάρδια μπορεί να είναι εσφαλμένη, επειδή συχνά θα δείτε πολύ διαφορετικές παρουσιάσεις ασθενών από αυτές που επιθυμείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές σας γνωρίζουν πώς εργάζεστε. Επίσης, η δημιουργία ευρέων στόχων όπως: «Θέλω να εργαστώ για να ολοκληρώσω τις σημειώσεις μου σε πραγματικό χρόνο» ή «Θέλω να προσπαθήσω να δω κάθε ασθενή στο λοβό» είναι ένας σίγουρος τρόπος για να πάτε.

Βλέπετε συνήθως ασθενείς πριν ή αφού σας παρουσιαστούν;

Εξαρτάται. Αν είναι δυνατόν, μου αρέσει να τους βλέπω πριν γιατί μπορώ να συνθέσω την παρουσίασή τους και να τους δώσω καλύτερα σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Μου αρέσει επίσης να παρατηρώ άμεσα τους μαθητές γιατί μου δίνει την καλύτερη εικόνα για τις δεξιότητες H&P και λήψης αποφάσεων, και επίσης σκοτώνει δύο πουλιά με μια πέτρα (όπου δεν χρειάζεται να δω τον ασθενή αργότερα). Σας επιτρέπει επίσης να μοντελοποιήσετε ορισμένες συμπεριφορές ή να προσθέσετε εστιασμένες ερωτήσεις, αν και νομίζω ότι αυτό γίνεται καλύτερα στο τέλος της ερώτησης του μαθητή γιατί διαφορετικά, θα ένιωθα ότι τις διέκοψα.

Πώς ενισχύετε το ηθικό μεταξύ των μαθητών σε βάρδια;

Η διαμονή είναι πραγματικά δύσκολη. Η ιατρική σχολή είναι δύσκολη αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Για τους μαθητές, η προσέγγισή μου είναι να τους εμπλέκω όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να αισθάνονται ότι είναι πραγματικά μέρος της ομάδας και να τους δείξω τον ενθουσιασμό μου για μάθηση και ανακάλυψη. Με τους κατοίκους, τους ενθαρρύνω να πάρουν φαγητό, καφέ κ.λπ. και απλώς να προσπαθήσουν να είναι υποστηρικτικοί σύμμαχοι σε αυτό που περνάνε.

Πώς παρέχετε σχόλια στους μαθητές;

Παλιά δυσκολευόμουν πολύ με το να δίνω σχόλια, γι‘ αυτό προσπάθησα να το εξασκώ συχνά και τώρα δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο θέμα. Με πονάει τόσο πολύ όταν ένας κάτοικος λαμβάνει μια καυστική αξιολόγηση και μου λένε ότι κανείς δεν το έχει συζητήσει μαζί του. Πραγματικά επηρεάζει την ψυχική τους υγεία. Νομίζω ότι το ωραίο με τους κατοίκους είναι ότι θέλουν να βελτιωθούν, και συνήθως είναι οι πιο σκληροί με τον εαυτό τους. Ξεκινώ πάντα με μια ερώτηση ανοιχτού τύπου, όπως «Πώς πιστεύεις ότι πήγε;», που μου δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τη διαδικασία σκέψης τους σχετικά με την απόδοσή τους.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε έναν κάτοικο ή φοιτητή για να διαπρέψει στη βάρδια του;

(1) Βάλτε τις παραγγελίες σας και, στη συνέχεια, υπαγορεύστε το HPI και το PE της σημείωσής σας αμέσως αφού δείτε έναν ασθενή

(2) Εκτελείτε συχνά τη λίστα ασθενών σας

(3) Προσπαθήστε να μην αναβάλλετε τις διαδικασίες ή τις δύσκολες γνωστικές αποφάσεις στο τέλος της βάρδιας σας… θα σας κάνει να μείνετε πίσω!

Υπάρχουν πόροι που χρησιμοποιείτε τακτικά με τους μαθητές για να εκπαιδεύσετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας θέματα για να διδάξετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

(1) Λατρεύω τα μάτια! είναι ένα συχνά παραμελημένο θέμα

(2) ισοδύναμα STEMI (αν και τώρα οι κατευθυντήριες γραμμές πλησιάζουν επιτέλους!)

(3) Πώς να δώσετε μια ειδοποίηση θανάτου/προσεγγίσεις δύσκολης συνάντησης ασθενών

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο ή άρθρο για τη διδασκαλία;

Αν δεν έχετε διαβάσει το πρωτότυπο Χαρτί Dunning-Krugerτο βρήκα πραγματικά συναρπαστικό.

Ποιοι είναι άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί που θα θέλατε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις;

Christina Shenvi, Andy Little και Molly Estes.

Το λογότυπο της σειράς How I Educate

Διαβάστε άλλες αναρτήσεις Πώς εκπαιδεύω για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της διδασκαλίας στη βάρδια.

Schreibe einen Kommentar