Σειρά How I Educate: Tarlan Hedayati, MD

0
Σειρά How I Educate: Tarlan Hedayati, MD

Η ανάρτηση «Πώς εκπαιδεύω» αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει τον Δρ. Tarlan Hedayati, τον Πρόεδρο της Εκπαίδευσης στο Cook County Hospital. Η Δρ. Χενταγιάτι ξοδεύει περίπου το 90% των βάρδιών της με μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων επείγουσας ιατρικής, των κατοίκων εκτός υπηρεσίας και των φοιτητών ιατρικής. Περιγράφει το περιβάλλον της πρακτικής της ως ένα μεγάλο, δημόσιο, αστικό κέντρο τραυμάτων επιπέδου 1. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας την προσέγγισή της στη διδασκαλία των μαθητών σε βάρδια.

Ποιες μέθοδοι παράδοσης χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία σε βάρδια;

Μερικοί από τους άλλους παρευρισκόμενους αστειεύονται ότι ξέρουν πότε δούλευα επειδή ο κάδος σκουπιδιών είναι γεμάτος χαρτοπετσέτες πάνω στις οποίες έγραφα όταν διδάσκω σε βάρδια.

Ποια είναι η μέθοδός σας για την ανασκόπηση των σημειώσεων των μαθητών και πώς παρέχετε σχόλια σχετικά με την τεκμηρίωση;

Μετά βάρδια. Συνήθως στέλνω ένα email στον κάτοικο εάν υπάρχει κάτι στη γραφική παράσταση που μπορεί να βελτιωθεί ή εάν η τεκμηρίωση είναι ιδιαίτερα εξαιρετική.

Πιστεύετε ότι η ροή του τμήματος και οι μετρήσεις επηρεάζουν αρνητικά τη διδασκαλία; Ποια είναι η προσέγγισή σας για να διακριθείτε και στα δύο;

Η ροή και οι μετρήσεις επηρεάζουν απόλυτα τη διδασκαλία και τη μάθηση. Αν είναι πολύ αργό, το βιωματικό συστατικό της εκπαίδευσης χάνεται. Πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος για να βεβαιωθείτε ότι οι έννοιες και οι ιδέες αναγνωρίζονται και απορροφώνται σωστά από τους μαθητές. Προσπαθώ να συνοψίσω προφορικά πράγματα που είδαμε και μάθαμε προς το τέλος της βάρδιας ως ανακεφαλαίωση, ώστε να υπενθυμίζονται στους μαθητές θέματα που πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω όταν πάνε σπίτι. Ενσωματώνω επίσης συγκεκριμένες περιπτώσεις στα γραπτά μου σχόλια, ώστε ο κάτοικος να μπορεί να τα διαβάσει και να θυμάται αξιόλογα μαργαριτάρια.

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθίσετε και να αφήσετε τους ανώτερους μαθητές να αγωνίζονται ποια είναι η προσέγγισή σας για να μην αναλάβετε πρόωρα;

Εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή, αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορώ να ξεφύγω από μια κακή κατάσταση και ξέρω ότι πρέπει να τους αφήσω να εξασκηθούν. Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να καταλάβουν πώς να αντιμετωπίζουν προβλήματα, πώς να σκέφτονται αμέσως, πώς να διορθώνουν τα δικά τους λάθη και πώς να μαθαίνουν από τα λάθη. Πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι το πιο ασφαλές μέρος για να κάνουν λάθη είναι όταν είμαι δίπλα τους.

Ξεκινάτε μια διδακτική βάρδια με συγκεκριμένους στόχους ή τους αναπτύσσετε καθώς εξελίσσεται μια βάρδια;

Και τα δυο. Κοιτάζω μπροστά για να δω με ποιους συνεργάζομαι και ποιους τομείς καλύπτω. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να καταλάβω εάν πρέπει να έχω νοητική πρόσβαση σε περισσότερα θέματα γρήγορης παρακολούθησης, περισσότερα θέματα εντατικής θεραπείας ή περισσότερα θέματα EM. Κοιτάζω επίσης να δω ποια χρονιά είναι ο κάτοικος με τον οποίο συνεργάζομαι, ώστε να προσαρμόσω τη διδασκαλία μου στο κατάλληλο επίπεδο. Εν τέλει, η διδασκαλία δίπλα στο κρεβάτι είναι δυναμική ωστόσο, επομένως πρέπει επίσης να είμαι προετοιμασμένος να αυτοσχεδιάζω εν κινήσει.

Βλέπετε συνήθως ασθενείς πριν ή αφού σας παρουσιαστούν;

Πριν. Με βοηθά να οργανώνω τις σκέψεις μου, ώστε να μπορώ να οδηγήσω τη διδασκαλία με πιο οργανωμένο ουσιαστικό τρόπο.

Πώς ενισχύετε το ηθικό μεταξύ των μαθητών σε βάρδια;

Φαγητό! Σοβαρά όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ένα φαινόμενο μπούμερανγκ στην προοπτική, τη νοοτροπία και τη διάθεση. Το καλό ηθικό πρέπει να ξεκινήσει από εμένα.

Πώς παρέχετε σχόλια στους μαθητές;

Προφορικά σε πραγματικό χρόνο στη βάρδια, γραμμένα μετά από βάρδια

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε έναν κάτοικο ή φοιτητή για να διαπρέψει στη βάρδια του;

Μείνετε περίεργοι – συνεχίστε να κάνετε ερωτήσεις στους ασθενείς, τους συναδέλφους σας και τους παρευρισκόμενους.

Υπάρχουν πόροι που χρησιμοποιείτε τακτικά με τους μαθητές για να εκπαιδεύσετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

LITFL (ΗΚΓ), YouTube και EM:RAP HD (για διαδικασίες), εικόνες Google (εξανθήματα)

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας θέματα για να διδάξετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

ΗΚΓ, πόνος στο στήθος και εξανθήματα.

Ποιοι είναι άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί που θα θέλατε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις;

Άννα Καλαντάρη, Τζορτζ Γουίλις και Τζένη Μπεκ-Εσμέι.

Το λογότυπο της σειράς How I Educate

Διαβάστε άλλες αναρτήσεις Πώς εκπαιδεύω για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της διδασκαλίας στη βάρδια.

Schreibe einen Kommentar