Σειρά How I Educate: Whitney Johnson, MD

0
Σειρά How I Educate: Whitney Johnson, MD
Η ανάρτηση How I Educate αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει την Δρ. Whitney Johnson, τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο UHS SoCal Medical Education Consortium. Η Δρ Τζόνσον ξοδεύει περίπου το 50-60% των βάρδιών της με μαθητές που περιλαμβάνουν κατοίκους επείγουσας ιατρικής, κατοίκους εκτός υπηρεσίας και φοιτητές ιατρικής. Περιγράφει το περιβάλλον της πρακτικής της ως δύο κοινοτικά νοσοκομεία μεγάλου όγκου. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας την προσέγγισή της στη διδασκαλία των μαθητών σε βάρδια.

Ονομάστε 3 λέξεις που περιγράφουν μια διδακτική αλλαγή μαζί σας.

Εγκεφαλικός, πρακτικός, περίεργος.

Ποιες μέθοδοι παράδοσης χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία σε βάρδια;

Ανοιχτή συζήτηση.

Ποια θεωρία μάθησης περιγράφει καλύτερα την προσέγγισή σας στη διδασκαλία;

Σκόπιμη πρακτική κυρίως, αλλά και πτυχές του κονστρουκτιβισμού και του κοινωνικο-κονστρουκτιβισμού.

Τι είναι ένα πράγμα (αν μη τι άλλο) που ελπίζετε να ενσταλάξετε σε αυτούς που διδάσκετε;

Η εξατομικευμένη φροντίδα είναι ο καλύτερος τρόπος εξυπηρέτησης των ασθενών/ κοινοτήτων μας. Όλοι εργαζόμαστε για να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να αποφεύγουμε την ιατρική των βιβλίων μαγειρικής, την αγκύρωση μεροληψίας και το πρόωρο κλείσιμο που μπορεί να συμβάλει στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς εξισορροπείτε τη ροή σας με τη διδασκαλία στη βάρδια; Αυτό γίνεται σε βάρος της τεκμηρίωσής σας;

Με ενδιαφέρει πολύ η διδασκαλία στη βάρδια, έτσι συνήθως σημαίνει επιβράδυνση της δικής μου ροής εργασίας (πιθανόν να βλέπω λίγους λιγότερους ασθενείς να επικεντρώνονται στην ανάπτυξη/μάθηση των κατοίκων). Σίγουρα βαρύνει την τεκμηρίωσή μου, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τρόπο να το βελτιώσω.

Ποια είναι η μέθοδός σας για την ανασκόπηση των σημειώσεων των μαθητών και πώς παρέχετε σχόλια σχετικά με την τεκμηρίωση;

Η κριτική μου είναι μετά τη βάρδια. Η επίσημη ανατροφοδότηση παρέχεται από γραπτές έρευνες, αλλά προσπαθώ επίσης να επικοινωνήσω με τον κάτοικο την επόμενη μέρα ή να αλλάξω εάν υπάρχουν σημαντικοί τομείς που χρειάζονται βελτίωση.

Πιστεύετε ότι η ροή του τμήματος και οι μετρήσεις επηρεάζουν αρνητικά τη διδασκαλία; Ποια είναι η προσέγγισή σας για να διακριθείτε και στα δύο;

Μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη διδασκαλία, επειδή πολλές από αυτές τις μετρήσεις βρίσκονται πίσω από τις τάσεις στην κλινική πρακτική και τη βιβλιογραφία EM. Η προσέγγισή μου είναι να αναγνωρίζω τη ροή και τις μετρήσεις του τμήματος, αλλά και να εξετάζω μαζί με τον κάτοικο οποιαδήποτε από τη δική μας αναπτυσσόμενη βιβλιογραφία EM που θα μπορούσε να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πού κινείται το επίπεδο φροντίδας και η κατάσταση της πρακτικής.

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθίσετε και να αφήσετε τους ανώτερους μαθητές να αγωνίζονται ποια είναι η προσέγγισή σας για να μην αναλάβετε πρόωρα;

Αυτό είναι πολύ δύσκολο για μένα γιατί δεν θέλω οι κάτοικοί μου να αισθάνονται ότι τους αφήνω ξεκρέμαστους, αλλά υπάρχει επίσης τόση μάθηση στους αγώνες μας όσο και στις επιτυχίες μας. Εάν δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών ή του προσωπικού, τους δίνω την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Οι κάτοικοι πρέπει επίσης να είναι αρκετά ταπεινοί ώστε να γνωρίζουν τους περιορισμούς τους και πότε πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης που ακόμα δουλεύω. Οι κάτοικοι που γνωρίζω καλά και με τους οποίους έχω συνεργαστεί γενικά έχω συνειδητοποιήσει τους περιορισμούς τους και νιώθω άνετα να περιμένω τις μη λεκτικές ενδείξεις αγώνα τους.

Ξεκινάτε μια διδακτική βάρδια με συγκεκριμένους στόχους ή τους αναπτύσσετε καθώς εξελίσσεται μια βάρδια;

Ρωτώ τον κάτοικο σε τι θα ήθελε να εργαστεί για τη δεδομένη βάρδια και προσπαθώ να αναζητήσω ευκαιρίες για να το εντάξω στην καθημερινότητά μας

Βλέπετε συνήθως ασθενείς πριν ή αφού σας παρουσιαστούν;

Για σταθερούς ασθενείς θα περιμένω να παρουσιαστεί ο κάτοικος. Οποιοσδήποτε ασταθής ασθενής ή ασθενής έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το ότι θα δω νωρίτερα, συχνά απλώς παίρνοντας τον κάτοικο μαζί μου

Πώς ενισχύετε το ηθικό μεταξύ των μαθητών σε βάρδια;

Προσπαθώ να ενθαρρύνω την κλινική αυτονομία, ώστε να αισθάνονται σαν οι έξυπνοι γιατροί που είναι πραγματικά.

Πώς παρέχετε σχόλια στους μαθητές;

Προφορική κατά τη βάρδια και μια πιο συνοπτική γραπτή αξιολόγηση μετά τη βάρδια.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε έναν κάτοικο ή φοιτητή για να διαπρέψει στη βάρδια του;

Πρώτον, έχετε έναν στόχο για κάθε βάρδια για τη δική σας προσωπική ανάπτυξη. Θα το κάνει πιο ελκυστικό για εσάς ως μαθητή. Δεύτερον, να είστε υπεύθυνος της εκπαίδευσης σας. Μην περιμένετε ότι η γνώση EM θα σας τροφοδοτήσει με κουτάλι από τις παρουσίες σας. Τρίτον, μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους σχετικά με την κλινική πρακτική ή τις αποφάσεις τους, με επαγγελματικό τρόπο. Μερικοί κάτοικοι νιώθουν ότι πρέπει απλώς να παραγγείλουν ό,τι θέλει ο παρευρισκόμενος, αλλά να ξέρετε ότι υπάρχει ποικιλία πρακτικής στην ειδικότητά μας και περισσότεροι από ένας τρόποι για να επεξεργαστούμε ένα παράπονο. Σκεφτείτε να διαλέξετε τον εγκέφαλο του παρευρισκόμενου σας σχετικά με το τι τους έκανε να επιλέξουν μια συγκεκριμένη εργασία ή τι είδαν στον ασθενή που τον έκανε να αλλάξει το σχέδιό σας. Φέρτε τις δικές σας αναγνώσεις και γνώσεις στη συζήτηση. Οι παρευρισκόμενοι μαθαίνουν από τους κατοίκους, όπως μαθαίνουν οι κάτοικοι από εμάς. Τέλος, έχετε μερικούς διαθέσιμους πόρους που σας αρέσουν και μην φοβάστε να τους τραβήξετε σε μια βάρδια. Κανείς δεν περιμένει από εσάς να θυμάστε όλες τις πληροφορίες, αλλά να ξέρετε πού να τις βρείτε στη βάρδια.

Υπάρχουν πόροι που χρησιμοποιείτε τακτικά με τους μαθητές για να εκπαιδεύσετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

CorePendium!

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας θέματα για να διδάξετε κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας;

Φροντίδα μετά το ROSC, προσέγγιση στην ορθοπεδική απεικόνιση, DDx υψηλής απόδοσης «το χειρότερο πρώτα».

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιείτε όταν διδάσκετε σε βάρδιες;

Σκόπιμη πρακτική κυρίως.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο ή άρθρο για τη διδασκαλία;

Ποιοι είναι άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί που θα θέλατε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις;

Ο Δρ Xian Li, ο Dr. Jacob Avila και η Dr. Leah Bauer.
Το λογότυπο της σειράς How I Educate

Διαβάστε άλλες αναρτήσεις Πώς εκπαιδεύω για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της διδασκαλίας στη βάρδια.

Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Whitney Johnson, MD, MS, FAAEM

Whitney Johnson, MD, MS, FAAEM

Διευθυντής Εκπαίδευσης
Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής
UHS SoCal MEC

The post How I Educate Series: Whitney Johnson, MD εμφανίστηκε πρώτα στο ALiEM.

Schreibe einen Kommentar